Ελλαδάρα
  • Αρχική
  • Προορισμοί
      • Back
      • Αποστολή Προορισμού
  • Επιχειρήσεις και Προϊόντα
      • Back
      • Καταχώρηση
      • Εγγραφή
      • Back
      • Κατηγορίες Α - Ζ
      • Αθλητισμός
      • Αυτοκίνητο και άλλα Οχήματα
      • Γεωργία και Άνθη - Δένδρα - Φυτά
      • Γραφικές Τέχνες και Υλικά
      • Εκπαίδευση
      • Ελεύθερος Χρόνος και Τέχνη
      • Ένδυση - Υπόδηση - Ατομικά είδη - Είδη Δώρων
      • Back
      • Κατηγορίες Η - Σ
      • Ηλεκτρονικά Διάφορα
      • Κατασκευές - Οικοδομικά Υλικά - Εργοληψίες
      • Μεταφορές, Μετακομίσεις, Αποθήκες
      • Προσωπική Φροντίδα και Ομορφιά
      • Back
      • Κατηγορίες Τ - Ω
      • Τουρισμός - Ταξίδια
      • Τρόφιμα - Ποτά και Καταστήματα
      • Σπίτι - Γραφείο
      • Υγεία
      • Υπηρεσίες
      • Υπολογιστές - Λογισμικό
      • Ψυχαγωγία και Γεύση
  • Αγγελίες
      • Back
      • Καταχώρηση Αγγελίας
      • Εγγραφή στις αγγελίες
  • Διάφορα
      • Back
      • Πανηγύρια
      • Μουσεία
      • Νοσοκομεία
      • Τοπικά προϊόντα
      • Δραστηριότητες
  • Αγαπημένα
  1. Βρίσκεστε εδώ:  
  2. Αρχική
  3. Τοπικά προϊόντα
  4. Ροδάκινα
- Εκτύπωση -

Ροδάκινα

    Ροδάκινα Εικόνα 1 Ροδάκινα Εικόνα 2 Ροδάκινα Εικόνα 3 Ροδάκινα Εικόνα 4 Ροδάκινα Εικόνα 5
Το ροδάκινο είναι ο καρπός της ροδακινιάς. Έχει σφαιρικό ή ωοειδές σχήμα , ραφή στη ράχη και χνουδωτή ή λεία φλούδα ανάλογα με τη ποικιλία σε διάφορους χρωματισμούς του κίτρινου , ρόδινου και κόκκινου αλλά και του λευκοκίτρινου (λευκόσαρκη ροδακινιά).
Η σάρκα είναι χυμώδης, αρωματική με γλυκιά και υπόξινη γεύση. Ο πυρήνας του ροδάκινου (κουκούτσι) είναι μεγάλος κόκκινος με πολλές αυλακώσεις και μένει κολλημένος στη σάρκα ή ξεκολλάει εύκολα. Υπάρχουν αρκετά είδη ροδάκινου που έχουν διαφορές στο σχήμα ,στο χρώμα και στη γεύση. Έτσι έχουμε τα νεκταρίνια με τη σκληρή σάρκα, τα λευκόσαρκα ροδάκινα με τη λευκή σκληρή σάρκα και περισσότερη πικρή γεύση από ότι τα ροδάκινα, τους γιαρμάδες με τη μαλακή πολύ αρωματική σάρκα και τον πυρήνα να αφαιρείται εύκολα και τα ροδάκινα με τους κόκκινους καρπούς , τα σαγκουίνια.
Τα επιτραπέζια ροδάκινα και τα νεκταρίνια καταναλώνονται νωπά και μαζεύονται από το δέντρο γύρω στη μία εβδομάδα πριν από τη πλήρη ωρίμανση τους. Έτσι μπορούν να διατηρηθούν γύρω στις 15 ημέρες. Το ροδάκινο είναι αρκετά ευαίσθητο στη ζέστη και αν μείνει εκτός ψυγείου σαπίζει γρήγορα.
Τα ροδάκινα εκτός από νωπά τρώγονται και ως κομπόστα , γίνονται μαρμελάδες χρησιμοποιούνται στη ζαχαροπλαστική , γίνονται λικέρ αναψυκτικά και χυμοί. Η κονσερβοποιία του ροδάκινου είναι πολύ αναπτυγμένη και κονσέρβες ροδάκινου καταναλώνονται σε μεγάλες ποσότητες σε πολλές περιοχές. Το ροδάκινο περιέχει αρκετή ποσότητα βιταμίνης C, ζάχαρη και πρωτεΐνες.
  • Που θα τα βρείτε
    • Βεργίνα

Σύνδεση

  • Ξεχάσατε τον κωδικό πρόσβασής σας;
  • Ξεχάσατε το όνομα εισόδου σας;
  • Δημιουργία λογαριασμού

Πληροφορίες

  • Όροι και προϋποθέσεις
  • Πολιτική για τα Cookies
  • Sitemap
  • Επικοινωνία

Καταχώρηση

  • Καταχώρηση Επιχείρησης

Καλώς ήλθατε

Καλώς ήλθατε στο elladara.gr.
Το www.elladara.gr αναπτύσσεται συνεχώς!
Αν αντιμετωπίσετε προβλήματα στη χρήση του

Πρόβλημα;

Please complete all required fields!

Please let us know your name.

Please let us know your email address.

Please write a subject for your message.

Please let us know your message.

Invalid Input

© 2025 Ελλαδάρα
Twitter Facebook
Powered by www.elladara.gr